Beveiligingscamera gekocht? Waar nu op te hangen?

Lees hier 7 Praktische Tips welke je direct kunt toepassen voor jouw beveiligingscamera’s

  1. Hoogte van beveiligingscamera’s: Over het algemeen wordt aanbevolen om beveiligingscamera’s op ongeveer 2,5 tot 3 meter hoogte te plaatsen. Dit zorgt voor een goed overzicht van het gebied zonder dat de camera te makkelijk te bereiken is.
  • Zichtbaarheid voor inbrekers: Het is een persoonlijke keuze of je de beveiligingscamera zichtbaar wilt maken voor inbrekers. Zichtbare beveiligingscamera’s kunnen een afschrikkend effect hebben en inbrekers ontmoedigen. Aan de andere kant kan het hebben van verborgen camera’s zorgen voor discrete bewaking.
  • Verstoppen van beveiligingscamera’s: Het verstoppen van beveiligingscamera’s kan handig zijn als je wilt dat ze niet worden opgemerkt. Dit kan vooral nuttig zijn als je wilt dat de camera’s een verrassingselement hebben en mogelijke daders niet weten waar ze zich bevinden.
  • Plaatsing bij deur of raam: Het kan nuttig zijn om beveiligingscamera’s bij deuren of ramen te plaatsen, omdat dit potentiële toegangspunten zijn voor inbrekers. Dit kan helpen bij het vastleggen van verdachte activiteiten in de buurt van deze gebieden.
  • Beveiligingscamera onder de carport: Ja, een beveiligingscamera kan een goede plek zijn onder een carport. Het kan helpen om activiteiten bij je auto of andere waardevolle spullen in de carport te bewaken. Zorg er gewoon voor dat de camera goed is geplaatst en een goed zicht heeft op het gebied dat je wilt bewaken.
  • Informeren van de buren: Hoewel het niet verplicht is, kan het beleefd zijn om je buren te informeren dat je camerabewaking hebt geïnstalleerd. Dit kan hen geruststellen dat er extra beveiliging aanwezig is in de buurt en kan hen bewust maken van het potentieel voor bewijsmateriaal als er iets gebeurt.
  • Test verschillende locaties uit betreft het ophangen. De meest ideale situatie is vaak niet direct gevonden. Kijk daarom ook mee in de app hoe het beeld eruit ziet