Camerabeveiliging Kopen / Aanschaffen? Lees hier de uitgebreidde Gids!

Camerabeveiliging Kopen / Aanschaffen?
In deze uitgebreidde gids Camerabeveiliging Kopen / Aanschaffen? zullen wij jou alles gaan uitleggen over camerabeveiliging. Ook zullen wij extra tips meegeven welke je niet snel in een winkel van een Medewerker zult horen!

In een tijd waarin veiligheid een topprioriteit is voor zowel particulieren als bedrijven, speelt camerabeveiliging een cruciale rol. Dit artikel biedt een uitgebreide blik op camerabeveiliging, waarbij we dieper ingaan op de verschillende types, hun functies, de voordelen, en hoe je de juiste keuze maakt voor jouw situatie.

Soorten Beveiligingscamera’s

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s, elk met hun unieke functies en voordelen. Enkele hiervan zijn:

 1. Dome-camera’s: Deze zijn vaak binnenshuis geïnstalleerd en hebben een 360° zichtbaarheid dankzij hun koepelvormige ontwerp.
 2. Bullet-camera’s: Deze worden meestal buitenshuis geïnstalleerd en hebben een groter bereik dan dome-camera’s. Ze zijn ideaal voor het monitoren van grote gebieden zoals parkeerplaatsen.
 3. PTZ-camera’s: Deze camera’s (Pan, Tilt, Zoom) kunnen op afstand worden bediend om te pannen, kantelen en zoomen. Ze zijn ideaal voor situaties waar real-time monitoring vereist is.
 4. IP-camera’s: Deze camera’s zenden hun beelden uit via internet, waardoor ze toegankelijk zijn vanaf elke locatie.
Camerabeveiliging Kopen / Aanschaffen?

Ook is het belangrijk te overwegen of je wilt gaan voor een Draadloze beveiligingscamera of bekabelde beveiligingscamera

Draadloze Camera’s

Draadloze camerasystemen zijn in wezen camera’s die zonder fysieke kabels met een opnameapparaat of netwerk zijn verbonden. Ze zenden videobeelden uit via wifi of andere draadloze protocollen.

Voordelen van Draadloze Camera’s:
 1. Flexibele Installatie: Draadloze camera’s kunnen bijna overal worden geplaatst, zolang ze maar binnen het bereik van je draadloze netwerk zijn.
 2. Eenvoudige Installatie: Ze vereisen meestal geen professionele installatie en kunnen vaak in een paar minuten worden ingesteld.
 3. Minimalistisch Ontwerp: Zonder kabels hebben deze camera’s meestal een minder opvallend, moderner ontwerp.
Nadelen van Draadloze Camera’s:
 1. Afhankelijkheid van Wifi: Als het wifi-signaal zwak of onbetrouwbaar is, kan dit de prestaties van de camera beïnvloeden.
 2. Batterijgebruik: Veel draadloze camera’s zijn afhankelijk van batterijen, die regelmatig moeten worden vervangen.
 3. Beveiligingsrisico’s: Hoewel zeldzaam, zijn draadloze signalen vatbaarder voor hacking dan bekabelde verbindingen.
Camerabeveiliging Kopen / Aanschaffen?
Bekabelde Camera’s

Bekabelde camerasystemen zijn camera’s die rechtstreeks via een fysieke kabel met een opnameapparaat of netwerk zijn verbonden.

Voordelen van Bekabelde Camera’s:
 1. Betrouwbaarheid: Bekabelde camera’s zijn vaak betrouwbaarder dan draadloze camera’s, omdat ze niet afhankelijk zijn van een wifi-signaal.
 2. Hoge Beeldkwaliteit: Door de directe kabelverbinding kunnen bekabelde camera’s vaak hogere resolutiebeelden leveren dan draadloze camera’s.
 3. Geschikt voor Grote Systemen: Bekabelde systemen zijn meestal beter geschikt voor grootschalige beveiligingssystemen in grote gebouwen of bedrijfscomplexen.
Nadelen van Bekabelde Camera’s:
 1. Moeilijkere Installatie: Het installeren van bekabelde camera’s kan ingewikkelder zijn en vaak professionele installatie vereisen.
 2. Minder Flexibel: Bekabelde camera’s zijn minder flexibel in hun plaatsing vanwege de noodzaak van een fysieke bekabeling naar het opnameapparaat.
 3. Esthetiek: De zichtbare bedrading kan voor sommige mensen een esthetisch nadeel zijn.

Conclusie

Zowel draadloze als bekabelde beveiligingscamera’s hebben hun eigen unieke sets voordelen en nadelen. Wij raden in principe altijd bekabeld aan. De reden is heel simpel. De verbinding van het signaal is en blijft constant. Verder hoef je ook geen batterijen continue op te laden

beveiligingscamera 360 graden Wifi Buiten en Binnen met App Telefoon

Voordelen van Camerabeveiliging

 1. Deterrent voor Criminelen: De aanwezigheid van beveiligingscamera’s kan potentiële inbrekers en vandalen afschrikken.
 2. Bewijsverzameling: In het geval van een misdrijf kunnen camera’s waardevol bewijs leveren.
 3. Gemoedsrust: Weten dat je eigendommen worden bewaakt, kan een aanzienlijke gemoedsrust geven.

Nadelen van Camerabeveiliging

Hoewel camerabeveiliging veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen die in overweging moeten worden genomen:

 1. Privacykwesties: Dit is een van de meest voorkomende bezwaren tegen camerabeveiliging. Mensen kunnen zich ongemakkelijk voelen bij het idee dat ze constant worden bekeken, ook al is het bedoeld voor veiligheidsdoeleinden.
 2. Kosten: Hoewel de prijzen van beveiligingscamera’s de afgelopen jaren zijn gedaald, kunnen de kosten voor aankoop, installatie en onderhoud voor sommige mensen of bedrijven nog steeds een belemmering vormen.
 3. Valse Alarmen: Veel camerasystemen zijn gekoppeld aan alarmen die afgaan bij verdachte activiteiten. Maar ze kunnen ook valse alarmen veroorzaken, wat leidt tot onnodige paniek of verstoringen.
 4. Beperkt Bereik: Beveiligingscamera’s hebben een beperkt zichtveld en bereik. Dit betekent dat bepaalde gebieden mogelijk niet volledig worden gedekt, vooral als de installatie niet goed is gepland.
 5. Afhankelijkheid van Elektriciteit: De meeste beveiligingscamera’s zijn afhankelijk van een constante stroomvoorziening. Daarom kan een stroomstoring de werking van het systeem verstoren.
 6. Gegevensopslag: De opslag van grote hoeveelheden videogegevens kan uitdagend zijn. Het kan ook moeilijk zijn om specifieke beelden te vinden in grote hoeveelheden opgeslagen video’s.
 7. Hackrisico: Net als elk ander apparaat dat is verbonden met internet, lopen ook beveiligingscamera’s het risico om gehackt te worden. Dit kan leiden tot privacyschendingen of andere beveiligingsproblemen.

Kies daarom een beveiligingscamera welke alle data en opslag laat draaien via een Europese Server zoals Voxaro. Zo is de kans op hacking klein. Ook een voordeel van ons camerasysteem is dat de aanschafprijs relatief laag ligt in vergelijking met andere merken.

Camerabeveiliging Kopen / Aanschaffen?

Het Kiezen van de Juiste Beveiligingscamera

Bij het kiezen van een beveiligingscamera moet je rekening houden met verschillende factoren zoals:

 1. Locatie: Bepaal of de camera binnen of buiten wordt geïnstalleerd.
 2. Bereik van de Camera: Afhankelijk van de grootte van het gebied dat je wilt bewaken, moet je een camera kiezen met het juiste bereik.
 3. Budget: Het budget kan ook een bepalende factor zijn bij de keuze van de camera.

wat is Two-way audio op een beveiligingscamera

 • Two-way audio op een beveiligingscamera: Two-way audio betekent dat de beveiligingscamera zowel geluid kan verzenden als ontvangen. Dit stelt u in staat om te communiceren met mensen aan de andere kant van de camera, bijvoorbeeld via een smartphone-app.

aan wat voor en eisen moet de lens van een beveiligingscamera aan voldoen?

 • Eisen aan de lens van een beveiligingscamera: De lens van een beveiligingscamera moet heldere, scherpe beelden kunnen produceren. Het moet over een voldoende breed gezichtsveld beschikken om het gewenste gebied te dekken, en moet in staat zijn om te focussen op objecten op verschillende afstanden. Bovendien moet de lens bestand zijn tegen de omgevingscondities waarin de camera wordt geïnstalleerd, zoals regen, stof of extreme temperaturen.

wat zijn de verschillen tussen dagzicht en nachtzicht

 • Verschillen tussen dagzicht en nachtzicht: Dagzicht verwijst naar de beelden die een camera produceert bij voldoende licht, terwijl nachtzicht verwijst naar de beelden die een camera produceert in het donker. Nachtcamera’s gebruiken technologieën zoals infrarood of thermische beeldvorming om beelden te produceren bij weinig of geen licht.
Camerabeveiliging Kopen / Aanschaffen?

Heeft elke camera een infrarood functie?

 • Infraroodfunctie op elke camera: Niet elke camera heeft een infraroodfunctie. Dit is vooral aanwezig bij beveiligingscamera’s die bedoeld zijn voor nachtzicht. Infraroodcamera’s kunnen warmte detecteren en beelden produceren in het donker.

Wat is detectie modus op een beveiligingscamera

 • Detectiemodus op een beveiligingscamera: Detectiemodus is een functie die een camera in staat stelt om beweging of activiteit binnen zijn gezichtsveld te detecteren. Wanneer deze modus is ingeschakeld, zal de camera een melding sturen of beginnen met opnemen wanneer hij beweging detecteert.

tips voor de plaatsbepaling van een beveiligingscamera

 • Tips voor de plaatsbepaling van een beveiligingscamera: Het is belangrijk om beveiligingscamera’s te plaatsen waar ze een goed zicht hebben op mogelijke inbraakpunten zoals deuren en ramen. Camera’s moeten ook hoog genoeg worden geplaatst om te voorkomen dat ze gemakkelijk worden uitgeschakeld of beschadigd. Het is ook aan te raden om de camera zo te plaatsen dat hij een breed gezichtsveld heeft.

wat is een 360 graden beveiligingscamera

 • Een 360 graden beveiligingscamera: Een 360 graden beveiligingscamera is een type camera dat een volledig panoramisch zicht biedt van de omgeving. Dit wordt bereikt door een fisheye-lens te gebruiken, of door meerdere camera’s samen te gebruiken om een volledig beeld te creëren. Deze camera’s zijn vooral handig in situaties waar een breed gezichtsveld nodig is, zoals in winkels of grote open ruimtes.

Conclusie

Camerabeveiliging is een essentieel onderdeel van een alomvattend beveiligingssysteem. Het biedt niet alleen een effectief afschrikmiddel tegen criminaliteit, maar helpt ook bij het verzamelen van bewijs en het bieden van gemoedsrust. Het kiezen van de juiste camera hangt af van je specifieke behoeften en budget. Maar ongeacht de keuze, de investering in beveiliging is een investering in veiligheid en gemoedsrust.